Rijksoverheid

Rijksoverheid bespaart kwart miljoen euro op meetdiensten gas en elektriciteit.

 

Ebatech heeft de gas- en elektrameters in alle panden van de Rijksoverheid in Nederland met een grootverbruik aansluiting in beheer. In totaal gaat het om ruim 1.100 aansluitingen voor grootverbruik bij onder andere Defensie, Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf. Daarnaast verzamelt Ebatech bij de verschillende netbeheerders ook de meterstanden van alle aansluitingen voor kleinverbruik in rijkspanden.

Na een aanbesteding kwam Meetbedrijf Ebatech als winnaar uit de bus. Door met één partij afspraken te maken over tarieven en facturering, bespaart het Rijk zo’n € 250.000 per jaar.

Inzicht energieverbruik en kosten

Het Rijk had te maken met een groot aantal meetbedrijven verspreid over het land, die allemaal een maandelijkse factuur stuurden. Nu komen alle meetdiensten in één hand. Alle meterstanden komen daardoor eenduidig in het energiemanagementsysteem van de Rijksoverheid. Zo krijgt het Rijk een goed inzicht in energieverbruik en kosten.

Ook inzicht in uw energieverbruik?

Neem telefonisch contact op met een van onze meetspecialisten via telefoonnummer 088 369 3690 (lokaal tarief). Of vraag direct een offerte aan.